Comunicat sobre notícia apareguda als mitjans de comunicació: tolerància zero als abusos sexuals

a .

En relació a la noticia publicada avui sobre la condemna per abusos sexuals a un socorrista de CampusEsport, volem aclarir que:

Aquesta persona va ser apartada del servei el mateix dia que van ocórrer el fets denunciats, de manera coordinada amb les famílies afectades, que continuen a dia d’avui vinculades a CampusEsport.
Els fets denunciats es van produir el passat 20 de gener de 2017 horabaixa quan una nina, usuària de les activitats aquàtiques, en sortir de l’entrenament li va contar a la seva mare que va ser objecte de tocaments per part d’un socorrista. La mare ho va comunicar el mateix dia al director tècnic de les escoles aquàtiques de CampusEsport. La família va decidir posar una denuncia a la Policia Nacional per abusos sexuals i ho va comentar amb altres famílies, una de les quals també va interposar denúncia per uns fets similars ocorreguts a l’any 2016.

Això va ser un divendres i la direcció de CampusEsport va contactar durant el cap de setmana amb el socorrista, comunicant-li l’existència de la denúncia i el va apartar immediatament del servei: primer forçant-lo a agafar vacances i posteriorment amb un acomiadament. És a dir, el dia 20 de gener, dia dels fets, va ser el darrer dia que el monitor va fer feina a CampusEsport.

Cal destacar que aquesta persona, igual que tots els empleats de CampusEsport, havia lliurat a l'empresa un document expedit pel Ministeri de Justícia certificant que una vegada consultada la Base de dades del Registre Central de Delinqüents Sexuals, NO CONSTA informació penal.

Aquesta situació ha estat excepcional i la Fundació Universitat Empresa va actuar amb rapidesa i contundència, demostrant tolerància zero cap als abusos sexuals.

AMB EL SUPORT DE