Campusesport col·labora en la 1a Cursa Solidària per la donació de sang a la UIB

a .

Cada dia de l'any es necessiten 200 donacions de sang de tots els grups sanguinis i només poden aconseguir-se gràcies a les donacions de persones sanes i generoses i serveixen per atendre a tot tipus de pacients i malalties com són tractaments de càncer, hemorràgies en intervencions quirúrgiques, malalties hereditàries que necessiten transfusions periòdiques per viure.

Amb una donació de sang a més donar vida a tres pacients gràcies a les plaquetes i plasma i glòbuls vermells estàs ajudant a una família a veure com una persona millora o viu gràcies a tu. Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. Avui en dia només el 2% de la població balear dóna sang i la meitat de les persones que donen només ho fan un cop l'any.

En aquest context la Fundació Banc de Sang i Teixits, amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears i Campusesport, organitza la 1a Cursa Solidària per la donació de sang, que tindrà lloc el dia 25 d'octubre al campus universitari.

L'objectiu de la cursa és fer visible la necessitat constant de la donació de sang.

Cursa Solidària

La participació és gratuïta per a tots els participants. Aquesta cursa solidària constarà d'una prova infantil i dos recorreguts de 5 i 10 quilòmetres per a adults, per a les categories absolutes masculina i femenina. La cursa serà el tret de sortida a una campanya de donació de sang a la UIB que durarà una setmana.

Els participants podran participar en tres modalitats de la cursa. Una primera, que s’iniciarà a les 10 del matí i de 500 metres de duració, per a infants menors de setze anys. I dues més per a majors de setze anys que començaran a les 10.30 hores; en aquest cas, els participants de la cursa popular absoluta podran apuntar-se a recórrer un circuit de 5km, o bé un altra de 10 km de distància.

El recorregut de la cursa tindrà ubicada la seva sortida a l'estació del metro de Serveis Ferroviaris de Mallorca a la UIB, i transcorrerà per les diferents vies del campus universitari. La zona de sortida i arribada estarà ubicada al mateix lloc i hi haurà una àrea de serveis (guarda-roba, serveis, avituallament, etc.). El circuit serà de 5 km, havent de donar els inscrits a la prova de 10 km dues voltes al mateix.

Totes les proves tindran la sortida i arribada al costat de l'estació de metro de la UIB. La participació en aquesta cursa exigeix la inscripció prèvia. Una vegada inscrits, els participants podran recollir els seus dorsals al Banc de Sang i Teixits dia 24, de 16 a 20.30 hores.

Una vegada conclosa la cursa popular solidària, Campusesport oferirà a tots els participants un servei de dutxa completament gratuït.

Marató de Donació de Sang:

La novena setmana de donació de sang se celebrarà la setmana del 26 al 30 d’octubre. L’autobús de donació serà de 10 a 19 hores:

  • El dilluns 26 d'octubre davant l'edifici Guillem Cifre de Colonya;
  • El dimarts 27 d’octubre davant l'edifici G. M. de Jovellanos;
  • El dimecres 28 d'octubre davant l'edifici Ramon Llull;
  • El dijous 26 d'octubre a l'edifici Guillem Cifre de Colonya;
  • I el divendres 30 d'octubre davant l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (en aquest cas de 10 a 15 hores).

I tu, ets solidari?!

 

AMB EL SUPORT DE