Coses que cal saber sobre el beure aigua

Publicat per el
  • Visites: 7257

El cos està compost per un 70% d'aigua, un 20% de proteïna i un 10% de greix al costat d'altres substàncies, d'aquí es pot entendre la importància que té l'aigua per a nosaltres.

L'aigua ajuda a regular la temperatura corporal. A l'hivern escalfa el cos ia l'estiu, la suor, ajuda a refredar-lo. L'aigua ajuda a cercar i controlar la temperatura corporal correcta. 

b2ap3_thumbnail_beber-agua1.jpg

Quan et falta aigua en el cos, la sang es torna més espessa, això pot provocar que els músculs del teu cos es posin més tensos i al cos li costa més assimilar l'oxigen i els minerals. Per aquest motiu, en fer exercici, el cansament apareix abans i el procés de recuperació és més lent. A més, pot provocar mal de cap, dolor i tensió muscular, cansament, falta de concentració i mal humor.

El cos necessita entre 30-40 ml. d'aigua per quilogram de pes al dia. A molta gent li costa beure aquesta quantitat diàriament, això és degut a que hem acostumat al cos a ingerir poca quantitat de líquids. Si és així hem de reeducar el nostre organisme a ingerir la quantitat correcta.

És molt difícil prendre una sobredosi d'aigua, el cos la deriva als ronyons i és expulsada. L'únic inconvenient està en les persones que realitzen exercicis de fons ja que pot augmentar la pèrdua de sals minerals i sobretot sodi, el que els pot provocar marejos i problemes respiratoris.

És millor l'aigua natural que amb gas? Dóna el mateix, el gas s'afegeix per aconseguir que l'aigua es conservi durant més temps. No obstant això, les persones amb un estómac delicat, haurien de prendre l'aigua natural, ja que el gas pot produir inflor i dolor a l'estómac. Tot i això, per l'ampolla d'aigua natural o aigües gasificades un cop oberta, s'ha de consumir en el termini màxim de 3 dies, per motius d'higiene i sobretot si es beu directament de l'ampolla.

Avantatges de beure aigua

  • Per cada litre que bevem el cos gasta 100 quilocalories en el seu procés d'assimilació i expulsió. Tenint en compte que l'aigua té zero calories, podem dir que el beure aigua aprima.

  • Aproximadament 20 minuts abans de qualsevol menjar, disminueix el nostre apetit.

  • Augmentem la necessitat de fer ús del bany.

  • Bevent aigua en dejú, activem el funcionament del fetge i l'aparell digestiu.

  • Ajudem a que la nostra pell i cabell llueixin amb més brillantor i millor aspecte.

 

Bibliografia:

http://estatico.fuerzaycontrol.com/wp-content/uploads/2006/09/composicion-corporal-agua-esquema.jpg

http://club-nutricional.com/dietas/wp-content/uploads/2010/12/agua-potable.jpg

Etiquetat com: Aigua Nutrició Salud

Comentaris

AMB EL SUPORT DE