Ús i avantatges de l'electròlisi salina en piscines

Publicat per el
  • Visites: 11838

L'electròlisi salina no és més que la instal·lació d'una "fàbrica" a la piscina per a la generació in situ d'hipoclorit sòdic. Així, quan una gran planta industrial de clor pot produir unes 100 tones de l'element diàriament, un sistema d'electròlisi salina domèstic pot fabricar només 100 grams per dia.

b2ap3_thumbnail_piscina4.jpg  b2ap3_thumbnail_piscina5.jpg

El procés de fabricació de clor mitjançant electròlisi consisteix a fer circular un corrent elèctric contínua entre uns elèctrodes a través dels quals circula aigua que conté una determinada concentració de sal comuna (clorur sòdic).

Des del punt de vista del tractament de l'aigua es pot afirmar que l'electròlisi salina és molt més efectiva que la dosificació a l'aigua d'un producte químic clorat.

Avantatges per a la salut.

L'electròlisi salina ofereix una sèrie d'avantatges per a la salut: evita els trastorns oculars i dermatològics al mateix temps que permet una gran desinfecció.

L'aigua salina inhibeix la formació de bacteris i algues, actuant sobre la pell del banyista com un suau antisèptic natural. La seva baixa concentració salina, similar a la del cos humà i inferior a la llàgrima de l'ull, evita els trastorns oculars i  dermatològics produïts pel sistema tradicional. D'altra banda, l'electròlisi salina no deteriora el cabell ni els seus tints, ni tampoc els banyadors.

Avantatges per a la seguretat

El sistema evita els riscos de la inadequada utilització de productes químics. No els fa servir, excepte en aigües dures i / o amb elevada alcalinitat en què s'utilitza Minoradors de pH, de manera que no hi ha risc d'intoxicació. L'única matèria primera utilitzada és la sal, que no necessita emmagatzematge, el que elimina el risc d'incendi o explosió.

Avantatges mediambientals

Respecta i protegeix el medi ambient perquè recicla tots els elements. L'electròlisi part de la utilització de dos elements naturals, aigua i sal, no contaminants i respectuosos mediambientalment, a més d'utilitzar una energia neta com és l'electricitat.

Avantatges econòmics

Els sistemes d'electròlisi salina permeten un estalvi del 80% en manteniment i un 100% en hipoclorit líquid o clor granulat. El consum elèctric és l'equivalent a una bombeta de baix consum i s'ha comprovat que l'aigua de la piscina pot mantenir-se sempre, sense necessitat de canviar-la, excepte per les renovacions habituals d'ús, evaporació, etc.

Avantatges en el seu ús

La tecnologia d'aquest sistema està adaptada perquè per si sola produeixi de forma automàtica la desinfecció natural necessària per a cada piscina, independentment del nombre d'usuaris i qualitat d'aigua.

Per concloure m'agradaria destacar que la piscina de CampusEsport és la piscina més gran d'ús esportiu de Mallorca que ha instal·lat el sistema d'electròlisi salina, que, com ja hem comentat, té múltiples avantatges per als usuaris.

Bibliografia: Article d'AFESE (Associació de Fabricants de Electròlisi Salina d'Espanya) "Ús i avantatges de l'electròlisi salina en piscines"

Etiquetat com: Aigua Natació Piscina

Comentaris

AMB EL SUPORT DE