Vols aprimar-te? Digues NO a les dietes miracle!

Publicat per el
  • Visites: 2419

b2ap3_thumbnail_foto-dieta.jpg

Tots i totes volem lluir un cos escultural que cridi l’atenció i les dietes estan de moda més que mai. Qui no vol lluir un bon aspecte físic en ocasions destacades, vacances o durant l’estiu? La solució per aconseguir-ho és senzilla, sempre que procurem seguir una sèrie de consells bàsics i qüestions de sentit comú.

Malgrat això, la majoria d’ocasions la gent tria opcions dietètiques que no són bones per la salut. Amb una ràpida cerca a través de qualsevol navegador d’Internet, són innumerables les opcions que se’ns plantegen. Ara bé, no totes són saludables per a tu. Si el que vols aconseguir és perdre pes de forma constant i segura per a la teva salut, segueix aquests sis consells que et funcionaran de bon de veres:

1.- Fes exercici.

És lògic, no? Menjar sa, estar de bon estat d’ànim i descansar són qüestions bàsiques per al teu rendiment físic.

Si ets estudiant, organitza’t! Vine al campus emprant transport públic, t’ajudarà a distreure’t i caminaràs. I entre classe i classe, CampusEsport! Recorda que tens 300 metres quadrats de sala de fitness per a tu. No es tracta de perdre per complet l’energia amb les màquines, però si fer una sèrie d’exercicis combinats que t’ajudaran a aconseguir el teu objectiu. Bastarà amb fer una senzilla rutina basada en squats, abdominals i un poc de càrdio. Has provat mai l’el·líptica o la bicicleta estàtica? Posa’t música, i a suar!

2.- No demonitzis els carbohidrats!

El pa, la pasta, l’arròs i altres derivats dels cereals poden ser els teus aliats. No engreixen perquè sí i, a més, tenen un alt contingut de fibra que serà positiva pel teu cos.

Siguis o no estudiant, no pots renunciar als carbohidrats! Menja’n cada dia perquè d’ells depèn la teva energia a l’hora de cremar calories a la nostra sala o al Circuit UIB; són la teva benzina! Si fas una dieta sense carbohidrats tindràs ansietat innecessària, afectarà el teu humor i, a la llarga, al teu estat psicològic. Pensa’t-ho bé! En cas de voler moderar la seva ingesta, redueix-la els vespres.

3.- Contar calories, un maldecap.

T’obsessionaràs sense cap motiu... És més important no consumir calories buides que contar-les.

Preocupa’t d’evitar aliments industrials, gustosos i boníssims però sense contingut nutritiu. En definitiva, el més important és elegir aliments bons per a l’organisme, i incloure’ls a totes les ingestes per aconseguir una dieta equilibrada. En la teva rutina diària vas a classe quatre hores, passes per CampusEsport per complir amb els teus propòsits i et ve la gana..; perquè no et menges una peça de fruita enlloc d’una palmera de xocolata? Et saciarà igual i evitaràs calories buides!

4.- Dorm vuit hores de forma regular.

Descansar és importantíssim, i més si practiques esport i també estudies!

Ja vulguis emmagrir-te o augmentar la teva massa o volum muscular, si no complementes l’esport amb l’alimentació equilibrada i el descans, el teu esforç no servirà per res. Les vuit hores de descans diari són bàsiques; organitza’t uns horaris adequats al teu estil de vida i centra’t a complir-lo.

5.- La hidratació, bàsica!

Per emmagrir-se i alliberar toxines, beure líquids és importantíssim. Consumeix, com a mínim, vuit tassons d’aigua diaris.

Pensa que la quantitat de líquid consumida afecta el teu apetit; si beus la quantitat mínima d’aigua evitaràs recórrer als aliments prohibits i tindràs sensació de sacietat. A l’hora d’hidratar-te pensa que no fa falta que beguis només aigua; pots recórrer a sucs o nèctars. L’únic que has d’evitar és les begudes ensucrades o gasificades. A més, si compleixes amb el consum mínim recomanat d’aigua, no només saciaràs la gana i t’ajudarà a emmagrir-te, sinó que conservaràs els teus ronyons amb bona salut. Recorda, com l’aigua fresca, res!

Deim adéu a les dietes miracle? Activa’t, la teva salut hi està en joc!

Etiquetat com: Dieta Hàbits saludables
Pedro Álvarez encara no ha escrit la seva biografia
Darreres entrades de l'autor

Comentaris

AMB EL SUPORT DE