Amb només sentir "DIETA"...

Publicat per el
  • Visites: 12009

b2ap3_thumbnail_y-ellos-tambien-se-ponen-a-dieta_4128.JPG

Com una paraula ens pot fer sentir tant? "DIETA". N'hi ha milers, la dieta del meló, la dieta de la pinya, la dieta dels punts, la dieta Dukan, la dieta miracle, en fi ... Una llista interminable!!

Gairebé tots passam fam o sempre estam pensant que "això ho tenim prohibit". Anem a un restaurant amb amics i no podem menjar segons quins aliments, mentre ells mengen i mengen davant la nostra causant-en la majoria de les vegades frustració: pesam aliments, començam a perdre pes, ens estancam, tornam a cercar solucions menjant menys, eliminem aliments... al final tot això ens porta a suspendre la dieta i a començar a engreixar o tenir el famós efecte "rebot".

 

Els que hem provat ja unes quantes dietes i ens diuen "anem a començar amb una nova" ens sentirem identificats amb això: els primers símptomes són bloquejos mentals, ja ens posem de mal humor o sense haver començat sentim fam.

Creus que el teu cos necessita tot això? Creus que això veritablement funciona? A curt termini o a llarg termini? Si canviéssim tot això per canvis d'hàbits, si fóssim conscients que la majoria d'aliments que consumim no tenen nutrients i no t'aporten el que tu necessites, la cosa canviaria.

Esmorzes? L'esmorzar és sens dubte el menjar més important del dia, però què esmorzes? Ho elabores tu? Et prens el teu temps a pair aquests aliments? Els gaudeixes?

Només el simple fet d'aixecar-te i preparar l'esmorzar sense pressa afegint fruites, fruits secs, civada i cafè i gaudir del que menges sense haver de mirar l'hora, sense mastegar ràpid o gaudint d'un esmorzar en família farà que no només t'aporti nutrients sinó que també et donarà energia durant el dia.

Has apuntat alguna vegada el que menges en una setmana?
Bufff! Ni t'ho imagines. Comences a llegir al final de la setmana i acabes veient que un dia no has esmorzat, que un altre has anat de tapes, que no has berenat, que prens grans quantitats de begudes ensucrades, que els sucs no són naturals, que durant tres dies seguits has menjat gairebé el mateix perquè vas fer una olla molt gran i no es pot llençar, un altre sopar amb uns amics, i si llegim la llista del cap de setmana...

El millor per a tot això, és començar a ser conscient de què necessites, quins són els teus objectius. Has de cuidar-te, deixar de pensar en el menjar, gaudeix elaborant, menja en quantitats petites (no necessites més). Ocupa't que sigui un menú variat, d'afegir espècies als menjars, aliments nous i així fer que marxis cuidant i que siguis conscient de què estàs fent.

Crea un hàbit alimentari, sigues conscient que hi ha aliments que no ingereixes perquè no t'aporten res, perquè no els necessites i si comences a posar això en pràctica acompanyant-ho d'exercici físic, notaràs els canvis que desitges.

Escolta el teu cos, i connecta la ment amb ell, els dos sou un.

 

Comentaris

AMB EL SUPORT DE